KÜ'ye 4. yılda 40. bölüm

KÜ

Kırıkkale Üniversitesi'nde yeni açılan bölüm ve programlara bir yenisi daha eklendi Kırıkkale Üniversitesi`nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü düzenlenen törenle açıldı.

ÖĞRENCİ ALACAK

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile son 4 yılda ön lisans ve lisans düzeyinde açılan bölüm/program sayısı 40’a ulaştı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, çağdaş yaşam alanlarını tasarlayacak bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne en kısa sürede öğrenci alınması için hazırlıklar sürüyor.

 

MİMARİ BİLGİNİN ÖNEMİ

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “İnsana dair tüm yaşam alanlarının, insanları ruhen ve bedenen huzurlu ve verimli kılacak şekilde tasarlanması gereklidir. Bu süreçte, mimari bilgi ve becerinin sanatçı algı ve dikkati ile birleştirilmesi sürece ayrı bir zenginlik katacaktır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulmasının önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Sanatı bilen, onu içselleştirmiş bununla birlikte mimari ve teknolojik öğeleri amaca uygun olarak ve uyumlu bir şekilde bütünleştirecek donanımda bireylerin yetiştirilmesi bölümün öncelikleri arasında olacaktır.” dedi.

 

İSTİKRAR VE BAŞARI

Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemiz gerek altyapı gerekse akademik birim olarak gelişmesini istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Bu çerçevede hem yeni ve modern binalar hizmete girmekte, hem de yeni akademik birimler ve bölümler açılmaktadır. İlimizde ve çevre illerde Güzel Sanatlar Liselerinin bulunması sebebiyle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü için gerekli sanatsal bilgi ve duyarlılığa sahip, yeterli öğrenci kaynağı olduğu düşünülmektedir. Üniversitemizde ve çevre illerde yeni kurulan üniversitelerde de bu bölümün olmaması ihtiyacı bir kat daha artırmaktadır. Yeni açılan bölümün hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti